Ovaj deo svetlosne animacije predstavlja priču o zaljubljenosti, jednoj od najsloženijih osećanja, koja pruža najintenzivniji osećaj bliskosti. Indoevropski koren reči nalazi se u osnovi latinske reči lubet, što u prevodu označava nešto prijatno, zadovoljavajuće. Antički Grci smatarli su ljubav bolešću, jednim poludelim prijateljstvo, u čemu nema ničeg razumnog. Po Jungu (Karl Gustav Jung) svaka osoba u sebi ima određenu predstavu osobe, koju stvara tokom detinjstva a koju pri prvom susretu doživljava magijski i zaljubljuje se u nju gotovo trenutno.

Ljubav je najveći izvor snage za iluziju, i najdublji dokaz moći za akciju. Potreba da se iziđe iz sebe u nešto šire i veće i opštije...Jovan Dučić


Kada pokušamo da je kontrolišemo, ona nas uništi. Kada pokušamo da je zarobimo, ona zapravo zarobi nas. Ako li pokušamo da je razumemo, ona nas potpuno zbuni i ostavi nas izgubljenim. Paulo Koeljo (Paulo Coelho)

Purpurna boja, magična, u antici je bila vrlo retka i skupa zbog načina dobijanja (prvi put napravljena u antičkoj Tiri od sveže sluzi mediteranskog morskog puža, pomešane sa solju i zagrevane na visokoj temperaturi) i osobine da vremenom ne bledi već postaje intenzivna. Baš kao i zaljubljenost, purpurna boja simbolizije opojnost, melanholiju i čarobnjaštvo. Ona spaja smirenu stabilnost plave i energiju crvene boje.

Iščekivanje, slatka neizvesnost, svetlucava igra. Purpurna boja.